donderdag 2 mei 2013

Havermoutkoekjes.

Op dit moment probeer ik mijzelf steeds meer te verdiepen in het zelf maken van van alles en nog wat.
We hadden geen koekjes meer in huis.
Vanmiddag krijgen we visite en een koekje bij de koffie is wel lekker.
Dus in plaats van nog even snel iets bij de winkel te halen  stond vandaag op de planning koekjes te gaan bakken.
Dochter vindt dit erg leuk om te doen en zo experimenteer ik met verschillende recepten.
Het voordeel vind ik dat je zeker weet dat er geen gekke E-tjes en andere ongezonde dingen in zitten.

Het recept:


Ingrediënten:

  • 300 gram fijne havermout
  • 150 gram bloem
  • 300 gram boter of margarine
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • geraspte citroenschil of vanillesuiker
  • Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Alle ingrediënten in een kom doen en samen goed kneden
  2. Vorm er 2 staven deeg van en laat dit opstijven in de koelkast
  3. Daarna plakjes van ongeveer 1 cm snijden en op de ingevette bakplaat leggen
  4. In een voorverwarmde oven op 180 C in ca. 20 minuten de koekjes lichtbruin laten bakken
  5. Deze hoeveelheid is voor 2 platen koekjes
  6. De koekjes na het bakken even laten afkoelen voordat ze van de bakplaat worden gehaald (met b.v. een kaasschaaf)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Totaal aantal pageviews