donderdag 22 november 2012

Pepernoten zelf bakken! Recept

Ik vind het altijd erg gezellig die sinterklaastijd.
Dochter beseft het nog niet helemaal maar toch maak ik er altijd weer iets gezelligs van.

Pepernootjes uit de winkel komen er hier niet in!
Bij jumbo verkopen ze zelf kant en klare kruidnotendeeg.
Lijkt misschien handig tot je de ingredienten leest!
Zelf bakken is veel lekkerder en leuker en er zitten helemaal geen rare toegevoegde E-nummers of wat dan ook in!

Ik maak meestal maar een kleine hoeveelheid omdat ik maar een klein oventje heb.

Wat heb je nodig:

-125 gram zelfrijzendbakmeel
-75 gram roomboter
-65 gram bruine basterdsuiker
-5 gram speculaaskruiden
-2 eetlepels melk
-1 eetlepel stroop
-snufje zout.

Bereidingswijze:
1.
Meng alle ingredienten behalve de melk en de stroop.

2.
Voeg langzaam de stroop en de melk toe tot je een mooi deeg hebt.

3.
Maak kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de balletjes platter.
Let op ze zetten nog uit dus maak ze niet te groot.

4.
15 tot 20 minuutjes op 200 graden in de oven.

Van de hoeveeldheid deeg wat ik maak kan ik 2 keer mijn bakplaat vullen.
Meestal doe ik 1 bakplaat en de rest van het deeg vries ik in.
Wel zo plat mogelijk dan ontdooit het lekker snel.
Makkelijk om met de kleine snel pepernootjes te bakken.

1 opmerking:

Totaal aantal pageviews