vrijdag 13 september 2013

Vooruit denken/werken = Tijd en geld besparen.

Een goede voorbereiding is het halve werk.
Dat is echt zo.
Ik merk dat als ik dingen vooruit plan het rustiger in mijn hoofd is.
Het bespaard je ook tijd en geld.
Dus de moeite waard.

Elke zondag plan ik een weekmenu.
Om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken probeer ik heel efficiënt te zijn.


Ons menu zag er als volgt uit:

Maandag
Spinazie, gekookte aardappel, gehaktballen en gekookte eitjes. (3 personen)

 Dinsdag
Gebakken aardappel, sla , kipfilet, champignonsaus.

Woensdag
Kip Hawaï met rijst.

Donderdag
Nasi met saté saus.

Vrijdag
Friet met stoofvlees en snacks

Zaterdag
uit eten.

Oké maandag de spinazie uit de vriezer gehaald.
De gehaktballen ook.
Deze had ik eerder al met 12 te gelijk gebraden en daarna per 3 ingevroren dat is goed voor 4 maaltijden.(Dus maar 1 keer een pan op  het vuur)
Ik haal ze een dag van te voren uit de vriezer en laat ze in de koelkast ontdooien.
scheelt weer aan stroom voor de koelkast omdat deze minder moeite hoeft te doen om op temperatuur te blijven. ze hoeven dan alleen maar opgewarmd te worden.
Ik schilde de aardappels extra veel dus een volle pan zodat ik voor dinsdag geen aardappels meer hoef te schillen.
Alle aardappelen gekookt en ook gelijk 5 eitjes in dezelfde pan.
3 voor maandag bij de spinazie en 2 voor in de sla op dinsdag
Ik kocht een kilo kipfilet waarvan ik alvast 2 kipfilets gebraden heb voor dinsdag.
de rest van de kip sneed ik al in stukjes voor de kip Hawaï  de woensdag op het menu stond.
Ik haalde alvast een bakje champignonsaus uit de vriezer en laat dit ook in de koelkast ontdooien.
Ik maak eens in de tijd een grote pan saus en vries het in kleine porties in.
Dus dat was wat ik maandag deed.

Dinsdag hoefde ik alleen de gekookte aardappels in stukjes in de pan te gooien om ze te bakken.
Kipfilet hoefde enkel worden opgewarmd evenals de champignonsaus.
Sla snijden, komkommer en tomaat in stukjes en de eitjes die ik maandag extra kookte voor in de sla erbij.
Omdat ik toch al aan het snijden was meteen maar alvast de paprika in stukjes gesneden voor woensdag in de kip Hawaï.

Woensdag
Rijst gekookt extra veel, ook alvast voor de nasi voor donderdag.
kipfilet was al gesneden dus hoppa in de pan, paprika erbij en een potje Hawaï saus.

Donderdag:
nasivlees braden, groente erbij de rijst erbij die ik woensdag extra kookte.
saté saus kwam ook uit de vriezer.
ook dit maak ik altijd een grote hoeveelheid in 1 keer om vervolgens in kleine porties in te vriezen.
Nasi was een grote volle pan dus daar nog 2 maaltijden van ingevroren.
lekker makkelijk voor straks in de kraamweek.

voor vandaag staat friet met stoofvlees op de planning.
stoofvlees ook al eerder in kleine porties in gevroren.

Ik vind het erg fijn werken zo.
plannen jullie ook veel vooruit?




3 opmerkingen:

  1. Ik maak eens in de maand 2 grote pannen spagettisaus. Dat worden dan 8 porties voor 4 personen.als ik op donderdag werk hoeven we er alleen og pasta bij te koken.ook nog eens kosten besparend omdat we anders vast en zeker wat zouden halen.nu halen we bijna nooit war.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook een weekmenu die op zaterdag gemaakt wordt, makkelijk en niet te veel nadenken. De tips van het koken ga ik hier ook invoeren wat scheelt dat door de weeks in tijd! Dank u wel.

    Geniet van het weekend!

    Veel Liefs,
    Ruby

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier al vaak het voornemen gehad om een weekmenu op te stellen maar ik kan het moeilijk volhouden. Iemand tips om het vol te houden?

    BeantwoordenVerwijderen

Euroclix...uitbetalen of doorsparen?

Archief