zondag 9 februari 2020

Ontbijtkoek, super makkelijk recept

In het weekend bakken wij graag iets lekkers.
Deze keer maakte ik samen met de kinderen een heerlijk ontbijtkoek.
Voor dit recept heb je niet veel ingrediƫnten nodig.

Het recept:

* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 250 gram donker bruine basterdsuiker
* 250 ml melk
* 2 eetlepels koekkruiden
* snuf zout.

1. Meng de basterdsuiker met de koekkruiden en het zout in een kom

2. Voeg de melk toe er roer goed door.

3. Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe en blijf spatelen tot je bubbeltjes in het beslag ziet ontstaan.

4. Stort het beslag in een ingevette cakevorm en bak het 50 minuten op 170 graden. Verlaag daarna de temperatuur van de oven naar 120 graden voor nog 30 minuten.


Neem de ontbijtkoek uit de vorm. Je kunt de  warme ontbijtkoek in aluminum folie wikkelen, zo krijg je de wel bekende "plakkerige" korst.
De ontbijtkoek is een dag erna op zijn lekkerst maar eerlijk gezegd haalt hij dat hier zelden šŸ˜…

Wij eten het graag met een laagje roomboter.

3 opmerkingen:

  1. Klinkt als een heerlijk suikerbommetje��
    Gr Yvonne D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het wordt weer tijd voor een nieuw receptje hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zaterdag gebakken. Inderdaad Ć©rg lekkerrr!
    Groet; Yvonne D

    BeantwoordenVerwijderen

Euroclix...uitbetalen of doorsparen?

Archief