zondag 12 november 2017

Soep met afbakstokbrood (tip)

Vandaag gingen we naar een verjaardagsfeestje.
Meestal hebben we na al die hapjes en drankjes op een feestje niet echt trek in een stevige maaltijd.
Daarom maakte ik zaterdag alvast een lekker tomatensoepje.
Met jawel, lettervermicelli voor de kinderen.
Dat vinden ze zo leuk en de soepballetjes mogen we uiteraard niet vergeten.
Ik vind het nooit zo'n leuk werkje soepballetjes maken dus maak ik altijd 1 x grote hoeveelheid en vries deze los op een snijplank in.
Eenmaal bevroren gaan ze in een diepvrieszakje en kun je ze makkelijk doseren in je soepje.



We eten er altijd afbakstokbrood bij met zelfgemaakte kruidenboter.
Ik koop meestal die goedkope van jumbo 2 voor € 0,45
Je koopt ze per 2 maar zitten los verpakt.
Dus als je er maar 1 gebruikt kun je de andere nog makkelijk langer bewaren.


Een tip voor het afbakstokbrood.

Als je het nog af te bakken stokbrood een klein stukje insnijd kun je het na het bakken veel makkelijker snijden zonder dat het stokbrood plat drukt.

 
 
Wat eten jullie meestal na een feestje?




3 opmerkingen:

  1. Ook niet zoveel. Meestal een broodje.
    Maar soep is ook een goed idee. Ben dol op soep. Gister voor het eerst pompoensoep gegeten. Mmm... En vandaag alle ingrediƫnten in huis gehaald voor erwtensoep. Mijn favoriet.
    Groetjes Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een slim idee van dat brood! Al moet ik zeggen dat veel mensen volgens mij ook teveel duwen met een broodmes in plaats van te zagen, dat scheelt sowieso ook al denk ik!
    Wij hebben niet vaak feestjes en zeker niet overdag, maar de enkele keer dat zoiets voorkomt is soep met brood hier ook al gauw de oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik maak of tostis of soep. Vaak is er al heel veel eten bij een verjaardag, pastasalades,gerookte zalm, frituurhapjes dus vaak is het niet eens nodig.

    BeantwoordenVerwijderen

Euroclix...uitbetalen of doorsparen?

Archief