dinsdag 21 november 2017

Maandag is boodschappen en voorbereidingsdag.

Nu ik al een aantal weken thuis ben begin ik aardig gewend te raken aan mijn nieuwe ritme.
Het zo ontzetten fijn meer tijd door te brengen met het hele gezin.
Als nu de kinderen uit school komen is alles al klaar en hebben we alle tijd voor elkaar.
Daar geniet ik dus enorm van.
Door veel dingen vooraf te plannen en voor te bereiden houd ik meer tijd over voor andere dingen.
Zo heb ik maandag benoemd tot boodschappen / voorbereidingsdag.





Op zondag maak ik mijn weekmenu.
Aan de hand van het week menu en de aanbiedingen maak ik dan mijn boodschappen lijstje.
Ik probeer het weekmenu zo te maken dat ik sommige ingrediënten meermaals kan gebruiken in een maaltijd.
Bijvoorbeeld deze week:

Maandag:
Boerenkoolstamppot
Dinsdag:
Gebakken aardappelen, salade en eieren.
Woensdag:
Kip Hawaï met rijst.
Donderdag:
Nasi met saté

Vrijdag, zaterdag en zondag laat ik open omdat we een vol gepland weekend hebben en we dan wel zien waar en wat we eten.

Nadat ik de boodschappen in huis had gehaald ging ik direct in de keuken aan de slag.
Ik schilde aardappelen voor 2 dagen.
Voor de boeren kool en de gebakken aardappeltjes voor vandaag.
Ik sneed de kipfilet alvast in blokjes en deed deze per 2 porties in de vriezer.
1 portie voor de kip Hawaï de andere portie voor de nasi.
De paprika heb ik al in stukken gesneden en in de vriezer gedaan.
De eieren voor vanavond alvast gekookt.
Woensdag kook ik rijs voor bij de kip Hawaï, een extra grote portie want de rest is voor de nasi voor de dag erop.
Zaterdagavond sneed ik al de winterwortels van Amerigo klein en heb dit ook in de vriezer gedaan.

Fijn zo vooruit werken.
Dat scheelt veel tijd in de rest van de week.

1 opmerking:

Euroclix...uitbetalen of doorsparen?

Archief