maandag 29 augustus 2016

Gezonder snacken...Popcorn maken

Vroeger was het bij ons een gewoonte om 's avonds op de bank het een en ander weg te snaaien.
Op een gegeven moment hebben we ons voor genomen om alleen in de weekenden te snacken en niet meer door de weeks.
Het is natuurlijk ook helemaal niet nodig iedere dag aan de chippies en nootjes te zitten.
Nu wordt het minder frequent in huis gehaald. Als het er niet ligt kun je het ook niet pakken.
Scheelt ook weer in het boodschappen budget.

Omdat snacken af en toe best leuk en gezellig kan zijn staat er standaard een pot met pofmaïs in mijn voorraadkast.
Het is echt super eenvoudig je hebt binnen een mum van tijd een schaal vol met popcorn.

Voordelen:

-Je weet wat je eet en er zitten geen nare E-nummers in.

-Wat nog leuker is, Je kunt zelf bepalen of je zoet, zout of misschien met wat pittige kruiden maakt.
Voor de zoete variant gebruik ik poedersuiker en de zoute gewoon zout.
ook lekker met wat Italiaanse kruiden. 

-Het is super goedkoop een zakje pofmaïs kost € 0.89 voor 500 gram.
je gebruikt ongeveer 40 gram per keer.

-Het scheelt een hoop afval.

Hoe maak je het?
Verhit wat zonnebloem olie in de pan.
Strooi een hand vol pofmaïs in.
Deksel er op en wachten tot je geen "pofjes" meer hoort.

PAS OP! Haal het deksel nooit tussentijds van de pan af,
dan zal de popcorn om je oren vliegen..

Je kunt de popcorn op eindeloos veel manieren op smaak brengen.






3 opmerkingen:

  1. Doen wij ook altijd. (behalve gisteren......)
    Bij ons is de pofmais wel wat duurder. 1,29. Waar koop jij het zo goedkoop?
    Ik heb ook een aantal jaren geleden caramelpopcorn gemaakt, hoe dat moet ik weer eens opzoeken....weet wel dat het erg lekker was. maar mijn kinderen eten alleen zoute popcorn...

    BeantwoordenVerwijderen

Totaal aantal pageviews