Pagina's

zondag 23 december 2012

Home made Pizza's (recept)

Meestal wordt er op zondag in huize budgetmama een gemakkelijke maaltijd gegeten.
Vaak is dat soep met stokbrood,een broodje shoarma of pizza.


Vandaag stond pizza op het menu.
Natuurlijk wel super low-budget zelf gemaakt!
Kosten nog geen € 0.50 per pizza!
Budgetmama vriest ze per stuk in zodat ze op zondag bevroren en wel zo de oven ingschoven kunnen worden.
Lekker makkelijk toch?

Het recept:

  • 1/2 zakje gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels (olijf) olie
  • 1/2 theelepel zout

1 Los de gist en de suiker in 1 dl handwarm water op in een kommetje.
Laat het mengsel 10 min staan en roer het vervolgens tot een glad papje.
2 Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en schenk de gistoplossing erin. Schenk
3 eetlepels handwarm water en de olie bij het gistmengsel en strooi het zout over de bloem. Meng het geheel door elkaar en kneed het vervolgens in ca. 10 minuten tot een elastisch deeg dat niet meer plakt.
3 Vorm van het deeg een bal en leg hem in een kom. Dek de kom af met een vochtig gemaakte doek en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats 30-45 minuten rijzen. (maak tijdens het rijzen de vulling)
4 Verdeel het gerezen deeg in 2 gelijke porties. Bestuif het werkblad met bloem. Druk het deeg met de muis van de hand plat en rol het uit tot een cirkel van ca. 20 cm. Leg het deeg op een beboterde bakplaat en maak de randen van het deeg met de vingertoppen iets dikker, zodat de vulling er niet af kan lopen. Verdeel vervolgens de saus en de vulling over de pizzabodems.
5 Bak de pizza's in het midden  van een voorverwarmde oven op de hoogst stand ca 275 graden in ongeveer 10 minuten gaar.
Het recept voor de vulling:

Basisrecept pizzasaus (voor 4 pizza's, heb je minder nodig vries dan de rest in)
  • 1 ui
  • 25 gram boter (of 2 eetlepels olijfolie)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 4 dl gezeefde tomaten (uit een pak)
  • 1/2 theelepel italiaanse keukenkruiden
  • 1/2 theelepel zout

Pel en snipper de ui. Verhit de boter of olie in een steelpan en fruit de ui.
Pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker en het zout toe.
Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de saus op een laag vuur ca. 20 minuten zachtjes pruttelen tot hij dik en geurig is.


Budgetmama maakte een "hawai" vesie en belegde de pizza dus met annanas ham en kaas.
Je kunt natuurlijk eindeloos naar eigen smaak variƫren.
Misschien kun je je pizza belegen met de restjes van de week?
Budgetmama wikkelt de pizza's per stuk in huishoud folie en gaan zo de vriezer in.



Wat ligt er op jou favoriete pizza?


2 opmerkingen:

  1. Wij doen dit ook, maar dan wel een kant en klaar kit van de ah incl saus. Misschien iets minder goed, maar we mikken er de hele koelkast voorraad op, zoals spekjes, mozzorella, fruit, ham, ger. kaas, brie, pijnboompitten, ui, paprika en alles wat er nog meer ligt. Heerlijk en ruimt goed op!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een goed idee om zelf een aantal pizza's te maken en in te vriezen!

    BeantwoordenVerwijderen

Totaal aantal pageviews